Aikidoschool Makato

Leusden(NL)

Historie

De eerste ervaring met Aikido van Tim Ruijs was het meedoen met een zomerstage van Kanetsuka Sensei en Fujitsa Sensei. Een week lang trainen zonder veel kennis van Aikido. Dat maakte diepe indruk. Opvallend vond hij het verschil in stijl van beide leraren. Tim was verkocht: het werd Aikido. Na enige tijd bij een leraar te hebben getraind, bekroop het gevoel dat er iets miste. Het verhaal klopte wel, maar de uitvoering niet. Door het volgen van de stages van meester Tamura† (en later Alain Peyrache) werd dit steeds duidelijker. Terug uit militaire dienst bleek goede vriend Michel Jansen enthousiast over Alain Peyrache en gingen zij op zomerstage in Borsee (1996, Belgie). (Alain wordt gezien als een van de hogere leraren die meester Tamura† heeft opgeleid.) Hoewel de technieken eenvoudig waren om te zien, was het uitvoeren ervan toch bijzonder lastig. Echter, Tim had zijn Aikido gevonden! Het zou nog enkele jaren duren voordat alles echt op zijn plek viel.

Uiteindelijk (agv conflict) is Tim bij Joost van Straaten terecht gekomen en heeft Tim in 2000 de zwarte band bij Suganuma Sensei behaald.

Na verloop van tijd begon Alain hem te vragen of hij al een dojo was gestart. Gezien het gedachtegoed dat Alain uitdraagt (een leraar; een dojo) kon deze stap niet uitblijven. De wegen scheidden zich vriendschappelijk met Joost (zomer 2002). Tim volgt gedurende een jaar alleen de stages van Alain en traint een aantal maanden (als vriend) bij Theun Jelsma om zich iets meer te verdiepen in de stijl van Alain alvorens daarin les te gaan geven.

Tim richt in 2004 Makato op, school voor traditioneel Aikido. De eerste stap was gezet als directe leerling (soto-deshi) van Alain Peyrache.

Van januari 2006 tot 1 mei 2014 heeft Yvonne met veel plezier de kinderlessen van Makato verzorgt.

In November 2015 een volgende stap naar zelfstandigheid als Tim de EPA ISTA verlaat. De titel Menkyo Shogo EPA ISTA is hiermee komen te vervallen.

epalogo_transparant_small

Makato is gestart in oktober 2004 in Leusden-Zuid.

Makato verhuist naar Leusden (augustus 2006).

Complete redesign website (seizoen 2009).